Home » Reacties

"De dood, verdriet, voor iedereen op een of andere manier wel herkenbaar. Zo ook de voorstelling Taart met Tranen, twee vrouwen die met lef en creativiteit hun eigen verhaal vertellen, kwetsbaar durven zijn. Hun verhalen, afgewisseld met muziek, raakten en maakten dat ik op de terugweg in de auto nog lange tijd stil was en alleen met m'n gedachten wilde zijn."

Kirsten

"De ervaringen van Iris en Josephine zijn ook herkenbaar voor mij als weduwnaar. Fijn om een avond samen stil te staan bij het gemis.... dank je wel."

"Iris en Josephine maken het verdriet met hun voorstelling even 'open', en ze maken het ook weer dicht.... dat was fijn. "

"Een ontroerende voorstelling met prachtige liedjes en humor! Ervaringsdeskundigen Iris en Josephine slaan de spijker op z'n kop met voor ons heel herkenbare uitspraken en gevoelens. Een mooie gelegenheid om samen weer even stil te staan terwijl het gewone leven doordraaft."

Dave en Yvon, ouders van Lisa (11-04-2009 / 20-03-2010)

"Twee vrouwen met een verhaal. Een dochter die haar moeder verliest, en een moeder die haar kleine meisje mist. Deze ervaring brengt ze samen tot Taart met Tranen. Over hoe verlies ook mooie dingen brengt. Met eigen nummers van Iris. Allemaal raak..."

 Colette de Vries

"Een intensief mooie voorstelling die je meeneemt in je eigen gevoel. Gebracht met humor en relativering, voelbaar authentiek, ontsloten vanuit het middelpunt van rouw. Doen!"

"Mooie, bijzondere voorstelling die speciaal geschreven is voor rouw, verlies dat al langer dan een jaar aanwezig is. Echter ook voor rouw die er pas is, een prachtig stuk dat laat zien dat wat er ook gaat komen, het altijd oke is. Dat verdriet en rouw er mag zijn, in welke vorm dan ook. Ze hadden het niet beter kunnen laten zien en verwoorden. "

Mijke van den Hoek

“ 'Taart met Tranen' is een ontroerende performance van twee vrouwen die met hun persoonlijke relaas, prachtige teksten en muziek die onder je huid kruipt, grenzen verleggen. Ook dagen erna kwamen er nog fragmenten langs die me inzicht gaven in mijn eigen leven. Veel herkenning, diepgang en tederheid. Ook voor de rauwe randjes van de liefde is plek in deze veelzijdige voorstelling.”
Inge van de Vorst, relatiecoach.

"Een verrassend herkenbaar theaterstuk over (h)rouwen van je dierbare. Het geeft troost, het hoort er bij, je mag, je bent niet gek."
Y. de Jong (weduwe)

"Excellent! Waarachtig, verbindend aan het leven, uitnodigend. Mooi werk van mooie (vak)vrouwen!

Jakob van Wielink

"Jullie maken echt het verschil, het was indrukwekkend mooi!"

Een stiefmoeder (getrouwd met een weduwnaar)