Home » Over ons » Iris

Iris Jansen - van Ravenstein

Na het overlijden van onze dochter Lisanne, ons derde kindje, merkte ik dat het leven al gauw weer ‘zijn snelle vaart’ krijgt. Je wordt opgeslokt door de dagelijkse drukte van werk en gezin. Wanneer heb je dan nog tijd om even rustig stil te staan bij het verlies van je kind? In het eerste jaar werden we door de uitvaartorganisatie uitgenodigd voor een herinneringsbijeenkomst. In het eerste jaar vragen mensen in je omgeving nog regelmatig hoe het gaat… maar daarna gaat het leven weer door. Ik had er behoefte aan om de rust te nemen om, samen met mensen die weten hoe het voelt, stil te staan bij het gemis.

Ik wilde een theatervoorstelling met herkenning, erkenning, mooie liedjes en interactie. Even in mijn gemis kunnen 'hangen', en daarna weer licht naar huis.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het management van een gezondheidsinstelling. Daarnaast schrijf en zing ik liedteksten voor mensen voor een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid, en schrijf ik (korte en lange) levensverhalen. Zie: www.MijnLiedVoorJou.nl en www.MijnVerhaalVoorJou.nl.

DSC_0806.jpg